Tartu Vaksali sada häda. Tõstuk katki, lifti pole, kaldtee liiga järsk (2)

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augusti lõpuks katki läinud invatõstuk vahetatakse välja aasta lõpuks, kuid mugavama liikumise tagamiseks sellest ei piisa.
Augusti lõpuks katki läinud invatõstuk vahetatakse välja aasta lõpuks, kuid mugavama liikumise tagamiseks sellest ei piisa. Foto: Kristjan Teedema

Suuremale osale inimestele, kes Tartu vaksalis omal jalal rongile ruttavad, jääb ilmselt märkamata, et kaht perrooni ühendava maa-aluse tunneli treppide juures on invatõstuk rikkis. Veel vähem on neid, kes teavad, et nii on see olnud juba augusti lõpust. Miks nii kaua? Tõstukile kinnitatud silt ütleb, et kui vajatakse abi, tuleb helistada märgitud numbrile. Tartu Postimees tegi eile hommikupoolikul katse ja veendus, et abi tulebki. Aga selleks kulus 12 minutit, mis rongile ruttajale on üüratult pikk aeg. Reisirongiliiklust korraldava Elroni veebilehel ei leidu samas infot, et liikumisraskustega inimesed peaks Tartu vaksalis tavapärasest rohkem aega varuma.

Jaama taristut haldava riigiettevõtte Eesti Raudtee kommunikatsioonijuhi Monika Lillese selgituse kohaselt tegelikult rongide väljumise aegu sellist ajakulu tegelikult ei teki. Nimelt olevat abivajajaid aitama määratud turvatöötajatele jagatud rongide sõidugraafikud ning õigel ajal on neil kohustus tõstuki läheduses olla ja kiiresti reageerida. Ajal, mil toimetus tõstuki juurest kõne tegi, ei olnud tõepoolest ühtegi rongi väljumas ega saabumas.

«Tulekahju kustutamine»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles