Elva vallavolikogu võttis vastu järgmise aasta eelarve

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva raekoda
Elva raekoda Foto: Sille Annuk / Postimees

Elva vallavolikogu võttis esmaspäevasel stungil 27 poolthäälega vastu valla eelarve, mille kogumaht koos investeeringutega on 27,4 miljonit eurot.

Järgmisel aastal on investeeringute maht Elva vallas 6,12 miljonit eurot, mis on ligi neljandik eelarve mahust ja millest suur osa koosneb saadavatest toetustest. Kavandatud investeeringutest kaetakse 1,85 miljonit eurot saadavate sihtfinantseeringutega, 3,72 miljonit eurot võetavate laenudega ning 0,55 miljonit eurot valla eelarvevahendite arvelt.

Suurimad investeeringud on seotud Elva spordihoone rajamise, Elva linnasüdame ajakohastamise ning Rannu, Puhja ja Konguta koolide nüüdisajastamisega.

Peale selle investeeritakse veel näiteks Aakre rahvamaja hoone kaasajastamisse, Ulila keskuse rekonstrueerimisse, Rõngu kõnniteede ja jalgteede ehitamisesse, tänavavalgustuse ehitusse ja renoveerimisse, Puhja staadioni uuendamisse ja Elva lasteaia Õnneseen ajakohastamisse.

Valdkondade kaupa planeeritakse enim investeeringuid vaba aja, kultuuri ja religiooni valdkonnas (44,6% eelarvest) ning majandusvaldkonnas (29,6%), kus investeeringud kaetakse suures osas sihtfinantseerimisel saadud toetustest ja haridusvaldkonnas (16,1%).

Elva vallas on 2018. aasta 1. detsembri seisuga 14 671 elanikku. Elva valla maksumaksjate arv oli 2018. aastal maksuametile esitatud tulu- ja sotsiaalmaksudeklaratsiooni alusel 6380 inimest ja keskmine sissetulek kuus 1077 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles