Linn hakkab lodjakoja juures kortermaja krunte müüma

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujula tänavale plaanitud uuselamurajoon, kus on tosin kortermaja. Illustratsioon näitab hoonete suurust, mitte arhitektuurset lahendust.
Ujula tänavale plaanitud uuselamurajoon, kus on tosin kortermaja. Illustratsioon näitab hoonete suurust, mitte arhitektuurset lahendust. Foto: Hendrikson & KO

Ujula tänava lõppu linnaujula ja lodjakoja naabrusse Emajõe äärde kerkib äsja avalikule väljapanekule saadetud detailplaneeringu järgi tosin kortermaja, neist kümme on kolme- ja kaks kahekorruselised.

Sel korral on planeeringust huvitatud isik ja maaomanik Tartu linn, kes on praeguse kava järgi nõuks võtnud pärast planeeringu kehtestamist juba tuleval aastal krunte müüma hakata, selgitas Tartu linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahven.

See 2,6 hektarit suur planeeringuala asub Ülejõe linnaosas kahel pool sajandeid vana Ujula tänavat, kuid on hoonestamata, ehkki hoonestamiseks on planeeringuid koostatud varemgi. Naabruses asub Uus-Jaani kalmistu, see on ajaloomälestis ja sel on 50 meetri laiune kaitsevöönd, mis osaliselt ulatub planeeringualale ja tingib hoonete kõrguse. Planeeringuala asub osaliselt ka Emajõe kalda piiranguvööndis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles