Heino Seljamaa tõi mängu Äpu, kuigi see varastati ETVst

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äpu vestleb Kohvriteatri ja ERMi teatri ühises lavastuses nukunäitleja Heino Seljamaaga.
Äpu vestleb Kohvriteatri ja ERMi teatri ühises lavastuses nukunäitleja Heino Seljamaaga. Foto: Sille Annuk

Kolmkümmend ja rohkemgi aastaid tagasi vaatasid lapsed suure huviga ETV saatesarja «Kõige suurem sõber», mille kõige väiksem tegelane oli armas, hell ja heasüdamlik Äpu nukunäitleja Heino Seljamaa kehastuses. Üle pikkade aastate toob ta Äpu vaatajate ette lavastuses «Nääriäpu jõulupuu». Esietendus oli eile ERMis.

Kohe etenduse alguses said lapsed teada, et Äpu ei olegi mobiilirakendus, vaid et see on käpiknukk teleriekraanidel kord nädalas laste ette tulnud saatest. Ja lapsed nägid sedagi, kuidas varas viis telekangelase minema.

Samas tegi lavatagune hääl vaatajaile selgeks, et Äpu oli telemaja igavast üksindusest juba ammu põgenenud ja varastati hoopis tema teisik. Kuid sellest teadis ainult väike telekangelane ise ja üks nukunäitleja, kes kohe astuski prožektorite valgusesse. Lauluga: «Hea sõbra jaoks on valla mu uksed ja mu hing...» Ja kitarriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles