Autokooli sõiduõpetaja sõim haavas last lasteaeda viinud ema (35)

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autokooli Motohunt veok.
Autokooli Motohunt veok. Foto: Erakogu

Täna hommikul enne lapse lasteaeda viimist tuli tartlasele Liina Reinthalile Jalaka tänaval vastu autokooli Motohunt veok, mis parasjagu õppesõitu tegi. Kuna tänav oli kitsas ja veok ei mahtunud liikuma, ärritus veokis viibinud Motohundi sõiduõpetaja ja juhatuse liige Raino Verliin ning pööras Reinthaliga keset tänavat tülli.

«Kuna lasteaia ette pargitud autode tõttu on sealsel teel kitsas, jäin veidi kaugemale ootama, et vastu tulnud auto läbi lasta,» kirjeldas Reinthal hommikust episoodi. Ta jätkas, et see polnud sõiduōpetaja jaoks ilmselt siiski piisavalt kauge. Reinthali jutu järgi hüppas teise auto rooli tagant välja mees ning käskis tal akna alla kerida. Siis hakkas mees valimatult sõimama ja karjuma. «Sellist sõimu, mis sealt tuli, olen kuulnud ikka väga harva,» nentis Reinthal.

Saaga jätkus, kui Reinthal Motohundi infonumbrile helistas ning juhtunut selgitas. «Sain täpselt samasuguse alandava ja mõnitava suhtumise osaliseks.»

Raino Verliin kirjeldab aga olukorda veidi leebemalt. «Ma väljusin autost ja küsisin juhilt, et kas ta on loll. Mida ta teeb? Kuhu ma selle suure autoga antud olukorras minema pidin?» rääkis Verlin.

Verliini sõnul ütles ta Reinthalile, et jäägu natuke varem seisma ja lasku suurem auto läbi. «Lisaks küsisin veel, kas juht liiklust oma nina otsast kaugemale ei näe. Antud olukord oleks võinud veoautojuhi kehvema reaktsiooni puhul lõppeda õnnetusega,» märkis Verliin. 

«Loomulikult küsisin ka tõredal häälel kust ta oma load sai? Kas ostis? Lahkudes tõstsin käed üles ja ütlesin «tule taevas appi»,» tunnistas ta. Verliin ütles, et kõik, kes teda tunnevad, need teavad, et ta ei ole inimene, kes karjuks ja räuskaks. 

Autokooli Motohunt selgitus.
Autokooli Motohunt selgitus. Foto: Autokool Motohunt

Selleks, et kõik inimesed saaksid situatsioonist aru, tegi autokooli juht skeemi, kus on täpne olukord näidatud. «Tagumine «Auto 2» (skeemil) nägi situatsiooni ette ja jäi juba eelnevalt kaugemal seisma, et meid läbi lasta,» ütles Verliin.

Ta lisas, et autosse tagasi jõudes Reinthal tagurdas ja lasi meil manöövri (ümberpõike) lõpetada. Hiljem kooli helistades ei suhtunud Verliini sõnul keegi Reinthali halvustavalt, vaid talle üritati selgitada mida Reinthal selles olukorras valesti tegi. «Tema nõudis meilt väikest vabandust, meie vabandamiseks põhjust ei näinud,» ütles Verliin.

Kommentaarid (35)
Copy
Tagasi üles