Erkmaa poisid mängivad euroliigas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkmaa korvpallikooli poisid tegid kolmapäeval Tartu Ülikooli spordihoones Tarmo Jallai käe all üldkehalise ettevalmistuse treeningut. Tõketel on Greg Kirsimäe.
Erkmaa korvpallikooli poisid tegid kolmapäeval Tartu Ülikooli spordihoones Tarmo Jallai käe all üldkehalise ettevalmistuse treeningut. Tõketel on Greg Kirsimäe. Foto: Kristjan Teedema

Nädalalõpul võõrustab Erkmaa korvpallikool Tartus Turu tänava spordihoones Euroopa noorte korvpalliliiga (EYBL) kuni 14-aastaste poiste avaetappi.

Võistlustulle asub kaheksa 1998. aastal ja hiljem sündinud poistest koostatud korvpallimeeskonda – peale väljakuperemeeste veel BC Minsk 2006 ja BC Meshcheryakova Valgevenest, BS Belgorod, BC Runa / Yashkin S.A. (Moskva / Veliki Novgorod) ja BS Frunzenskaja (Sankt-Peterburg) Venemaalt, BS Liepja Lätist ning teise Eesti meeskonnana BC Tallinn.

Kaheksa ülejäänud selles vanuseastmes osalevat meeskonda heitlevad samal ajal Moskvas.

Tundmatud tiimid

«Eks ta suur teadmatus ole, mis tiimidega tegu,» ütles Erkmaa korvpallikooli juht Aivo Erkmaa, «nende võistkondadega me seni mänginud ei ole.»

«Valgevene satsidest ei tea midagi. Liepja oli Läti kolmas võistkond eelmisel hooajal. Peterburi ja Belgorod Venemaa nelja esimese hulka eelmisel hooajal ei kuulunud,» lisas ta. «Esinelikuga oleme mänginud, välja arvatud CSKA.»

Põhihooajal peetakse kolm etappi ja superfinaal. Kaks järgmist etappi viivad Erkmaa korvpallikooli noored Venemaale: tuleva aasta jaanuaris mängitakse Veliki Novgorodis ja märtsis Moskvas.

Kaheksa parima osalusel mängitava superfinaali korraldusõigused selguvad põhihooaja lõppedes.
«Järgnevad etapid tulevad ilmselt karmimad kui see nädalavahetus Tartus,» pakkus Erkmaa, «aga kes teab.»

Seega võiks Tartu etapil Erkmaa hoolealuste šansid päris head olla? «Võtame ühe mängu korraga,» oli peatreener ootustega ettevaatlik, «ja anname endast parima, on vist poliitiliselt korrektne öelda.»

Siht on eliitsari

Mainekas võistlussarjas debütandina üles astuva Erkmaa KK eesmärk on ambitsioonikas – jõuda tulevaks hooajaks EYBLi eliitsarja. «Euroopa noorte korvpalliliigas osalemine on meeskonnale kindlasti huvitavaks väljakutseks ja loodan, et see aitab poistel nende arengus tõusta järgmisele astmele,» täheldas Erkmaa KK peatreener Aivo Erkmaa. «Meie esimese hooaja eesmärk on jõuda alagrupis kaheksa parema hulka, mis kindlustaks järgmiseks hooajaks koha 16-liikmelises eliitsarjas.»

EYBLi etapi mängud algavad Turu tänava spordihoones reedel ja laupäeval kell 10 ning pühapäeval kell 9.

Võistlused

Erkmaa KK mängud EYBLi avaetapil
Tartus Turu tn spordihoones


Reedel, 25. novembril

• kell 12.40 Erkmaa KK - BC Frunzenskaja (Venemaa)

• kell 18 Erkmaa KK - BC Meshcheryakova (Valgevene)

Laupäeval, 26. novembril

• kell 12.40 Erkmaa KK - BC Minsk 2006 (Valgevene)

• kell 18 Erkmaa KK - BS Belgorod (Venemaa)

Pühapäeval, 27. novembril

• kell 11.40 Erkmaa KK - BS Liepja (Läti)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles