Enda sõnul üle tuhande jalgratta varastanud mees: tunnen häbi ema ees (2)

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu jaanuaris pidas politsei Indrek Jeereti jalgrattavargustes kahtlustatavana kinni, 31. oktoobril mõisteti ta Tartu kohtumajas süüdi. 
Tänavu jaanuaris pidas politsei Indrek Jeereti jalgrattavargustes kahtlustatavana kinni, 31. oktoobril mõisteti ta Tartu kohtumajas süüdi. Foto: Laila Kaasik

Aastal 1978 märkab toona kuueaastane Indrek Jeeret naabripoisi jalgratast. Ta varastab selle. Nüüd, 40 aastat hiljem istub Jeeret varguste eest Tartu vanglas. 

Ta on Tartus teada mees, politseinikud tunnevad ta kaamerapildilt ära kõnnaku järgi, ka prokuröridele on ta tuttav. Sama tuttav, nagu on Jeeret politseile, on Jeeretile tuttav Tartu vangla. Tal on kolm kehtivat kriminaalkaristust varguste eest aastaist 2014, 2017 ja 2018 ning mitmeid arhiveeritud kriminaalkaristusi.

46-aastane Jeeret on praegu umbes aasta vanglas olnud ning vabaneb kolme ja poole aasta pärast. «50 ma siis veel pole,» ütles ta kokkusaamisruumis jutuajamisel ajakirjanikuga.

Prokuratuuri andmetel oli Jeeret esimest korda uurimise all 1994. aastal, alaealiste komisjoni ees oli ta juba 1987. aastal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles