Telesaade «Jõulusoojus» toetab koos kliinikumi lastefondiga liikumispuudega lapsi

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevuslik saade «Jõulusoojus» läheb Kanal 2 eetrisse 21. detsembril kell 20.
Heategevuslik saade «Jõulusoojus» läheb Kanal 2 eetrisse 21. detsembril kell 20. Foto: Ekraanitõmmis

Kanal 2 traditsiooniline heategevussaade «Jõulusoojus» kogub tänavu koostöös Tartu ülikooli kliinikumi lastefondiga annetusi liikumispuuetega laste taastusraviks tarviliku kõnniroboti soetuseks. Ühiselt ulatatakse abikäsi lastele, kes on sünnitrauma, raske haiguse või ajuinsuldi tagajärjel jäänud liikumispuudega.

«Jõulusoojus» kogub annetusi, et taastusravis äärmiselt vajaliku aparaadi kasutamise võimalus oleks ka Lõuna-Eestis. Kõnnirobotist oleks iga päev abi neljale kuni kuuele lapsele. 

Kõnnirobot on abivahend, mis aitab parandada või taastada ravi vajavate inimeste kõnnimustrit ning on üks nüüdisaegsetest taastusravi toetavatest vahenditest kogu füsioteraapia protsessis, mida kombineeritakse füsioterapeudi koostatud individuaalsete teraapiaharjutustega.

Roboti kasutamine annab võimaluse treenida sellise intensiivsusega, mida terapeut masina abita tagada ei suuda. Nimelt on kõnnirobotil paiknev elektrooniline kõnniortoos võimeline patsiendi jalgu trenažööril sadu kordi täpselt ühesuguse liigutusega treenima vastavalt igaühee individuaalsetele vajadustele. Lisaks annab robottehnoloogia võimaluse muuta füsioteraapiatunnid intensiivsemaks ja vaheldusrikkamaks ning aitab suurendada patsiendi motivatsiooni.  

Ligikaudu 500 000 eurot maksva roboti soetamiseks lisavad panuse ka Tartu ülikooli kliinikum ja kliinikumi lastefond. 

«Jõulusoojus» kutsub kõiki televaatajaid tegema pühade eel heategu. Heade mõtete ja kauni muusikaga astuvad Roald Johannsoni juhitud saates üles ka Anne Veski, Brigita Murutar, Paul Neitsov, ansambel Revals ning paljud teised Eesti armastatud inimesed. Saade läheb Kanal 2 eetrisse 21. detsembril kell 20.

Annetustelefonid on avatud 10. detsembrist 1. jaanuarini.

Head saab teha helistades nendel telefoninumbritel:

900 5025 – 5 eurot

900 5100 – 10 eurot

900 5500 – 50 euro

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles