Tartu rahvusvahelisel sulgpalliturniiril võidutsesid Venemaa sportlased

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U19 vanuseklassis on neidude paarismängu finaalis Anastassia Šapovalova ja Anastassia Kurdjukova (mõlemad punases) vastas samuti Venemaa sportlased Viktoria Kozõreva ja Maria Suhhova.
U19 vanuseklassis on neidude paarismängu finaalis Anastassia Šapovalova ja Anastassia Kurdjukova (mõlemad punases) vastas samuti Venemaa sportlased Viktoria Kozõreva ja Maria Suhhova. Foto: Kristjan Teedema

Annelinna spordimajas jõudsid pühapäeval lõpule kolmepäevased sulgpalliheitlused, kus selgusid Euroopa juunioride karikavõistluste järjekordse etapi võitjad. Kõige tähtsamates finaalides, kus kohtusid U17 ja U19 vanuseklassi parimad, hakkasid võitudega kõige rohkem silma Venemaa noored sulgpallurid.

U19 klassis võitsid esikoha noormeeste üksikmängus Tomás Toledano (Hispaania) ja neidude üksikmängus Anastassia Šapovalova (Venemaa) ning noormeeste paarismängus Rory Easton ja Ethan Van Leeuwen (Inglismaa), neidude paarismängus Anastassia Kurdjukova ja Anastassia Šapovalova (Venemaa) ning segapaarismängus Ethan Van Leeuwen ja Annie Lado (Inglismaa).

Moskvalanna Anastassia Šapovalova rääkis kohe pärast autasustamistseremooniat, et võidud tulid raskelt - seda enam, et ta võistles 16-aastasena vanemas vanuseklassis ja neidude paarismängus olid vastasteks samuti venelannad.

«Võistlused on Tartus väga hästi korraldatud, saal on suurepärane,» lisas Šapovalova. «Oleme siin varem käinud kolmel aastal ja meile meeldib siin võistleda.»

U17 klassis võitsid esikoha vastavalt Mads Juel Møller (Taani) ja Maria Golubeva ning Daniil Fatkin ja Akim Lin, Anastassia Bojarum ja Aljona Jakovleva ning Lev Barinov ja Anastassia Bojarum - kõik Venemaa sportlased.

Turniiri peakorraldaja, Triitoni sulgpalliklubi juht Mart Siliksaar ütles noorte venelaste edu kommentaariks, et võistlemas oli Euroopa juunioride sulgpalli absoluutne tipp, kuid selles tipus on Vene mängijad, kes on teistest klass kõrgemad. «Aga näiteks U19 noormeeste üksikmängu finaalis olid kaks hispaanlast,» lisas ta.

Ka nooremate vanusklasside U11, U13 ja U15 Eesti GP-sarja kuulunud turniiridel riisusid koore välisvõistlejad. 15 esikohast (iga vanuseklassi noormeeste ja neidude üksikmäng, noormeeste ja neidude paarismäng ning segapaarismäng) kuulus võrdselt seitse esikohta Ukraina ja Veemaa noortele sulgpalluritele, ühe esikoha saavutasid ka Leedu sportlased.

Kolm päeva - kaks neist hommikust hilisõhtuni - sulgpallivõistlusi möödusid Siliksaare hinnangul hästi. «Peame rahvusvahelist suuremat turniiri juba viiendat korda. Rõõm on sellest, et sulgpallurid tahavad Tartusse tulla ja nad on valmis tulema ka järgmisel aastal,» ütles ta. «Meil on praegu ka 16 välismaist kohtunikku. Nii et oleme Tartu viinud Euroopa spordikaardile.»

Eesti väljakukohtunik kutsuti esmakordselt olümpiale

Maailma sulgpalliföderatsioon on välja valinud need kohtunikud, keda nähakse õigust mõistmas kahe aasta pärast toimuvatel Tokyo suveolümpiamängudel. Esmakordselt kuulus sellesse ringi ka Eesti, kui kutse pälvis väljakukohtunik Iris Metspalu.

Tartust pärit Metspalu on 2009. aastast Euroopa sulgpalliliidu akrediteeritud- ja 2013. aastast sertifitseeritud kohtunik. 2015. aastast on ta ka maailma sulgpalliföderatsiooni akrediteeritud väljakukohtunik ja alates tänavusest aastast maailma sulgpalliföderatsiooni sertifitseeritud (mis tähistab väljakukohtunike kõrgeimat võimalikku taset) väljakukohtunik.

Metspalu on tegutsenud kohtunikuna mitmetel Euroopa meistrivõistlustel, juunioride maailmameistrivõistlustel ja Euroopa meistrivõistlustel ning rahvusvahelistel Grand Prix Gold, Superseries ja Superseries Premier võistlustel. 

Iris Metspalu Euroopa karikaetapil õigust mõistmas.
Iris Metspalu Euroopa karikaetapil õigust mõistmas. Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles