Vangerdus: jäähalli ja spaa asemel tulevad ERMi juurde kortermajad (2)

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Just sellised majad kerkivad kolme aastaga Raadile.
Just sellised majad kerkivad kolme aastaga Raadile. Foto: Reterra Estate OÜ Eskiis

Kui Tartu vald koos maastikuarhitektidega üle kümne aasta tagasi endise Raadi lennuvälja alale detailplaneeringut koostama hakkas, olid plaanid suursugused. Praegusest Eesti Rahva Muuseumi B-sissepääsust vaid kiviviske kaugusele pidid tulema spaahotell ja jäähall. Nüüdseks on kinnisvaraarendusplaanid eri põhjustel kokku kuivanud. Samale alale kerkib kolme aasta jooksul üksnes kaheksa neljakorruselist kortermaja, milles on kokku 272 korterit koos parkimiskohtadega.

Enamik Raadi lennuväljast (sh territoorium ERMi taga), kuhu ka Eesti Rahva Muuseum ehitati, jääb Tartu valla territooriumile, linna ja valla piir jookseb läbi muuseumi peahoone. Kõnealuse ala kinnisvaraarenduse ajalugu on olnud pikk ja nüansirikas, sellega on seotud mitu ettevõtet: OÜ-d Rosier Team, Raadiraja, Reterra Estate ja Raadimõisa Kodu. Viimane ongi see, kes hooned valmis ehitab.

Esimene pääsuke

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles