Toidupank jätkab kauplustes toidu kogumist

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rebase Rimi Tartus muutis kogu maja küttesüsteemi, et kasutada energiat tõhusamalt.
Rebase Rimi Tartus muutis kogu maja küttesüsteemi, et kasutada energiat tõhusamalt. Foto: Sille Annuk

Eesti toidupank alustas eile ja jätkab täna paljudes Eesti kauplustes toidu kogumist toimetulekuraskustes peredele. Tartus on annetuskärud Annelinna Prismas, Eedeni Maksimarketis, Lõunakeskuse ja Rebase Rimis ning Sõbra Prismas.

Rebase Rimis toimetasid annetuskärude juures Lagle Kaldma ja Madia Reinvald, kes mõlemad on Tartu pereliidu liikmed, esimene neist kuulub ka liidu juhatusse. Müügisaali sisenejad said värvilise väikese trükise, kus on kirjas muu hulgas soovitused, mida kärusse annetusena panna.

Ainelistes raskustes pered oleksid rõõmsad, kui saaksid oma toidulauale rikastamiseks kala- ja lihakonserve, purgisuppe ja muid purgitoite, toiduõli, mahla, moosi, hommikupudruhelbeid, makarone, suhkrut, mett, pähkleid, rosinaid jm.

Kaldma ja Reinvald jaotasid kogunenud kauba kastidesse. «Kastid saadame toidupanka ja seal jaotatakse peredele, kes on nimekirjas,» ütles Kaldma. «Praegu on palju toidukaupade annetajaid.»

Toitu saab annetada paljudes ettevõtmisega ühinenud poodides lisaks eilsele ka täna enamasti kell 12-18.50, kuid on ka erandeid.

Tartu Rebase Rimis toimetasid annetuskärude juures Madia Reinvald (vasakult) ja Lagle Kaldma, asjakohased põlled ees.
Tartu Rebase Rimis toimetasid annetuskärude juures Madia Reinvald (vasakult) ja Lagle Kaldma, asjakohased põlled ees. Foto: Sille Annuk
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles