Tartu vaksali väljak pälvis maastikuarhitektuuri peapreemia

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vaksali väljak.
Tartu vaksali väljak. Foto: Kristjan Teedema

Neljapäeval anti Tallinnas üle Eesti tänavused arhitektuuripreemiad. Tartuga seotud tööd pälvisid neli auhinda.

Maastikuarhitektuuri peapreemia pälvis raudteejaama esine väljak. Selle autorid on Mirko Traks, Henn Runnel, Karin Bachmann (Kino Maastikuarhitektid) ja Tõnis Arjus (Tartu linnavalitsus).

Maastikuarhitektide liidu aastapreemia pälvis TajuRuum (Terje Ong, Edgar Kaare, Liina Einla, Kerli Irbo) oma tööde eest. Neist töödest on Tartus Annelinna kergliiklustee ning Naerumaa lasteaed ja linnaväljak.

Maastikuarhitektide liidu eripreemia helikunsti ja ruumi sünteesimise eest sai Tartu kaarsilla heli- ja valguskujundus. Tehnilise kontseptsiooni autorid on Tipriit Valgusdisain, Audio System Design, Elinvar. Valgus- ja heliteoste autorid on Martin Rästa, Aivar Tõnso, Liisi Küla, Roman-Sten Tõnissoo ning Sten Saarits.

Maastikuarhitektide liidu sündmusruumi eripreemia sai Jõululinn Tartu. Ruumikontseptsiooni autorid on Karin Bachmann (Kino Maastikuarhitektid), Kerli Irbo (TajuRuum), väikevormide autorid Tõnis Arjus, Anna-Liisa Unt (Tartu linnavalitsus) ja Tiigi seltsimaja programm (Maris Peebo, Ragnar Kekkonen, Katrin Vask).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles