Linnamuuseumi jõululaat viib kõik viis meelt sajanditagusesse Tartusse

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Praust linnamuuseumis.
Valdo Praust linnamuuseumis. Foto: Tartu Linnamuuseum

Laupäeval, 8. detsembril toimub Tartu linnamuuseumis jõululaat, mis on tänavu näituse «Randevuu. Kohtumispaik Tartu» hõnguline. Kuna näitus räägib Tartu 1920. ja 1930. aastatest, siis tegutseb laadal ka just selle ajastu kohvik, kus hõrgutisi pakub mulluse Tartu Postimehe piparkoogivõistluse võitja Lilli-Mai Mihhailova. 

Oma võimet teha toite vana aja retseptide järgi näitas Lilli-Mai Mihhailova juba näituse «Randevuu. Kohtumispaik Tartu» avamisel. Nüüd on linnarahval taas võimalus osa saada maitseelamustest, mis on saavutatud täpselt vanu retsepte järgides. Nii on näiteks või käsitsi vahustatud, kasutatud pole majoneesi jne.

Ajastumaitsete kohvikus mängib muusikat maestro Valdo Praust, kes on selleks kohale toonud pea sada aastat vanad šellakplaadid. Kõlab just selline jõulumuusika, mida nautisid tartlased jõulupühadel enne teist maailmasõda.

Tartu linnamuuseumi jõululaadal on loomulikult ka palju muud teha ja näha. Kohal on palju kauplejaid, kes pakuvad käsitööd ja kunsti, mett, vaipu, ehteid, taburette, puutööd, sepistatud esemeid ja käsitsi valmistatud mänguasju.

Põnevat välismaist söögipoolist pakub Tartu rahvusvaheline maja. Esineb Kesklinna kooli mudilaskoor, õueosal mängib Tartu Väntorel ja siseruumides tantsivad Shaté sõugrupi tantsijannad. Lisaks on meisterdamisnurk lastele.

Tartu linnamuuseumi jõululaat on laupäeval, 8. detsembril kell 12–17. Laat toimub nii majas sees (Narva mnt 23) kui ka õuealal (majataguses hoovis). Kõik huvilised on väga oodatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles