ERMi kõrvale kerkib kaheksa kortermaja

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reterra Estate OÜ

Tartusse Eesti Rahva Muuseumi (ERM) kõrvale kerkib üks Tartu suuremaid uusarendusprojekte: plaanitakse ehitada kaheksa neljakorruselist maja, milles on kokku 272 korterit koos parkimiskohtadega. 

Raadimõisa pargi vahetusse lähedusse ehitatava kompleksi maju hakkab omavahel ja Raadimõisa pargiga ühendama kergliiklustee, mille südameks saab lastele sobiv sportimisvõimalustega ühisala. Arendajal on plaanis luua veel ühiskondlikule alale eraldi jalg- ja korvpalliplats, jõulinnak ning trikipark.

Ehitust plaanitakse alustada uue aasta alguses ning projekti esimese etapi kaks maja valmivad juba 2019. aasta lõpus. Raadimõisa Kodu arendaja on Reterra Estate ning ehitaja Mapri Ehitus. Uusarenduse projekti arhitektuuri on teinud PIN Arhitektid ning sisearhitektuuri eest vastutab Aet Piel.

Reterra Estate'i juhi Reigo Randmetsa sõnul on ERMi ja Raadimõisa piirkonnal väga suur potentsiaal. «Raadimõisa Kodu saab olema üks suuremaid korterelamute arendusi Tartumaal. Arvestades, kuidas ERM on eestlaste südamed võitnud, milline loodukaunis ja ajalooline park on kohe siinsamas ning mis asub nii ligidal Tartule, on ainult loogiline, et siin on ka aktiivne kogukond, kes sellest kõigest  osa saaks. Öeldakse, et kultuur kuulub rahvale. Meie eesmärk on tuua rahvast elama kultuuri keskele,» lisas ta.

Tartu vallavanem Jarno Lauri näeb uusarenduses võimalusi kogu piirkonnale. «Raadi on pikka aega olnud oma suurte võimaluste pantvang. Tohutud mastaabid ja väljavaated, ent siiani vähe edenemist. Uute elanikega koos tuleb nõudlus parema avaliku ruumi, puhkevõimaluste ja äride järele. Kogu piirkonna äratamiseks on vältimatu uue elu ja elamiste jõudmine sellesse suurepärasesse piirkonda. Mul on hea meel, et Raadiraja tänavale tekib peatselt moodne ja turvaline elukeskkond,» lausus Laur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles