Linnamuuseumis räägitakse eestiaegsetest söömisharjumustest

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestiaegsetest toiduvalmistamise kursustest osavõtjad. Kahekümnendatel ja kolmekümnendatel aastatel osales kodumajanduse kursustel ligi 50 000 Eesti naist.
Eestiaegsetest toiduvalmistamise kursustest osavõtjad. Kahekümnendatel ja kolmekümnendatel aastatel osales kodumajanduse kursustel ligi 50 000 Eesti naist. Foto: Eesti Rahva Muuseum

Täna kella viiest alates saab Tartu linnamuuseumis kuulata loengut sõjaeelse Eesti toidukultuurist. Ettekande «Eestiaegne toidukultuur: maitsed ja kombed» teevad etnoloogid Anu Kannike ja Ester Bardone.

Kõne all on eestlaste söömisharjumused, pühade road ja toidumoed eelmise sajandi 1920. ja 1930. aastatel. Näha saab esimese iseseisvusaja esemeid: lauanõusid, koogivorme ja muud iseloomulikku.

Loengul tutvustavad Kannike ja Bardone muu hulgas eestiaegse Tartu tuntumaid kohvikuid ja restorane, pikemalt räägivad nad näiteks restoranist ja öölokaalist Sinimandria, mis asus Raekoja platsil Kompanii tänava nurgal, ning tippkohvikust Ateen (praegune Athena keskuse maja), kus käis koos toonane eliit: arstid, advokaadid ja professorid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles