Elva vald plaanib Rõngu bussipeatusesse kogukonnakeskust

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Uko Künnap / eskiis

Teisipäeva õhtul tutvustasid Elva vallavalitsus ja arhitekt Uko Künnap Rõngu praeguses bussijaamas hoonesse planeeritava Rõngu kogukonnakeskuse eskiisi. 

Üritusel osalenute peamised küsimused olid seotud olemasoleva kivimüüri säilimisega uues hoones ning Rõngu turu allesjäämisega tulevikus. Uko Künnap selgitas, et osa müürist on võimalik kasutada siseruumi elemendina.

Turu kohta ütles Elva vallavanem Toomas Järveoja, et kogukonnakeskuse planeerimisega ei muudeta selle asukohta. Samuti tehti ettepanek, et kavandatavas keskuses võiks  olla infopunkt.

Kogukonnakeskuse hoone ehitatakse praeguse Rõngu bussijaama hoone asemele. Elva vallaarhitekt Jaanika Saar ütles, et hoonesse on planeeritud raamatukogu koos seminariruumi, kaugtöökohtade ja interneti kasutamise võimalusega, Elva valla Rõngu teenuskeskuse ruumid ning bussijaama ootesaal. 

Hoone edasisi projekteerimistöid alustatakse 2019. aasta alguses. «Projekteerimisel püütakse igati arvestada kogukonna arvamuste ja ettepanekutega ning ettepanekud palume saata e-kirja teel aadressile jaanika.saar@elva.ee või esitada kohapeal Elva vallavalitsuses või Rõngu teenuskeskuses,» ütles Jaanika Saar.

Tutvustusüritusel avatud ideekavandi näitus jääb Rõngu bussijaama hoonesse 10. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles