Salemi kiriku laat toetab Rakvere uut kogukonnakeskust

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaagen muffinitega eelmiselt laadalt.
Vaagen muffinitega eelmiselt laadalt. Foto: Erakogu

Salemi kirik korraldab 9. detsembril Looja päeva esile tõstes oma ruumes heategevusliku müügi, millega toetatakse Rakvere Karmeli koguduse hoone ehitamist.

Looja päev tähendab isetegemise ja koosolemise päeva ning niisugust heategevuslikku laata peetakse Salemis juba mitmendat aastat järjest.

Selle ühe korraldaja Sirli Reinhaus-Kivi sõnul pakuvad nad omatehtud küpsetisi, soolaseid ja magusaid suupisteid ning käsitööesemeid. Müüvad koguduse liikmed. Koguduse noored astuvad üles aga üllatusega ning kes soovib, saab vestelda pühapäevakooli ja piiblikooli teemal ning lastel on võimalus joonistada.

Sirli Reinhaus-Kivi märkis veel, et juba varasematest aastatest on laadakaupade hulgas populaarne olnud Pastori pasteet ning kindlasti pakutakse hummust, marineeritud jõuluräimi, muffineid ja muud.

Laadast võib osa võtta ka oma käsitööd, hoidiseid või küpsetisi annetades, need tuua Salemi kirikusse juba enne teenistust ehk hiljemalt kell 10.30.

Hurmav hummus ja Pastori pasteet.
Hurmav hummus ja Pastori pasteet. Foto: Erakogu

Laat ise algab pärast jumalateenistust ega kesta väga pikka aega, kell 12.30 kuni 13.45, kuna kell 14 algab kontsert.

Kontserdil esinevad Heiki ja Anne-Mai Palm, kaasas noored talendid Uku Toots ja Johannes Palm. Kontserdi eest piletiraha ei küsita, aga annetada võib.

«Varasematel aastatel oleme Looja päeval kogunud raha vähiravi toetuseks, Gruusia laste jõulupakkide ostmiseks ja nüüd aitame Rakvere kirikuhoone ehitamist,» selgitas Sirli Reinhaus-Kivi. «See on igal aastal olnud väga eriline tajuda, kuidas inimesed on valmis panustama ja tegema head kellegi teise jaoks, välja astuma oma mugavusest.»

Salemi koguduse pastor Toivo Pilli lisas, et niisuguste ettevõtmistega loob kogudus keskkonna, kus saab omavahel suhelda ning samal ajal teha head ning et Salemi kirik on ka ise ehitatud omal ajal ühisel jõul. «Kakskümmend viis aastat tagasi oli meil abilisi nii Eestist kui kaugemalt,» rääkis ta. «See on üks põhjus, miks meie kogudus koos oma sõpradega tahab uut kogukonnakeskust ja kiriku ehitust Rakveres toetada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles