Rahvusvahelised vabatahtlikud Tartus harivad Süüria pagulasi ja kohalikke põngerjaid (1)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtlik Nana Kikališvili on veetnud Eestis ainult kuu, kuid on juba lastele oma inimene.
Vabatahtlik Nana Kikališvili on veetnud Eestis ainult kuu, kuid on juba lastele oma inimene. Foto: Kristjan Teedema

Mitmes Tartu noortekeskuses ja lasteaias töötab peale eestlaste siia vabatahtlikuna tulnud välismaalasi. Stereotüüp külmast eestlasest ei pea nende väitel paika, küll aga nõustuvad vabatahtlikud kui ühest suust, et ilm on siiski siin neile harjumatult külm.

Näiteks tuli 22-aastane Nana Kikališvili Annelinna Krõlli lasteaeda kuu aega tagasi Gruusiast ja plaanib Eestis veeta veel üheksa kuud. «Siiani on väga tore olnud, kuigi teil on palju külmem ilm kui meil,» märkis Kikališvili. Ta otsustas vabatahtlike Eesti-projekti kasuks, kuna töötas Gruusias restoranis, kus klientideks sattusid sõbralikud eestlased. «Pealegi tahtsin ma töötada lastega,» lisas ta.

Kuigi bakalaureusekraadi sai ta Gruusias Euroopa suhete vallas, plaanib Kikališvili magistriõppes õppida erivajadusega lastega seotut. «Mulle on nendega töötamine väga meeldima hakanud, saame omavahel kenasti hakkama,» lausus ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles