Politsei tabas mitu narkojoobe kahtlusega ja purjus autojuhti

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Nädalavahetusel korraldas politsei Tartu linnas reidi narkojoobes juhtide tabamiseks. Kontrollakstsioon toimus ööl vastu pühapäeva ülikoolilinna eri paigus, kus politsei eesmärk oli tabada narkojoobes juhte ja kõrvaldada nad liiklusest.

Tartu patrulltalituse välijuht Argo Arukase rääkis, et muu hulgas hoiti silm peal sellelgi, et ükski sohver alkoholi tarvitanud poleks, samuti jälgiti, kas inimesed kasutavad autosõidul nõutavat turvavööd ja kas roolis oleval isikul on õigus seal olla.

Öise aktsiooni käigus kontrolliti 1600 autojuhti ning avastati neli narkojoobe kahtlusega autojuhti, neli alkoholi tarvitanud ja üks juhtimisõiguseta juht. Arukase ütles, et kõigi nende suhtes alustati menetlust.

Ta lisas, et sõidukijuhtide endi kontrollimise kõrval hoidis politsei teravalt pilku peal ka autosalongil ja selles kaasaveetaval. «Nii avastasime sellelgi korral kahest kontrollitud sõidukist narkootilist ainet, mis saadeti lisaekspertiisi,» lisas ta.

Operatsiooni juhtinud välijuhi sõnul on selline seadusrikkujate arv muret tekitav ja tulemused räägivad enda eest. «Seetõttu on ilmne, et jätkame selliseid kontrollaktsioone ka edaspidi. Alkoholi- ja narkojoobes juhid kujutavad liikluses ühtviisi suurt ohtu nii endale kui teistele. Mõlema aja- ja ruumitaju ning koordinatsioon on häiritud ja õnnetused on seetõttu kerged juhtuma,» sõnas Arukase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles