Kunstinäitusega liitus installatsioon luulest

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitusele siseneja ees on Kristi Kongi installatsioonina laest maani rippuvad värvilised kangad. 
Näitusele siseneja ees on Kristi Kongi installatsioonina laest maani rippuvad värvilised kangad. Foto: Diana Tamane/Kogo galerii

Aparaaditehases tegutsevas Kogo galeriis saab selle nädala lõpuni vaadata Kristi Kongi ja Mari-Leen Kiipli ühisnäitust «Salajane vilin metsas», millega novembri viimasel päeval liitus kirjanike Hasso Krulli ja Carolina Pihelgase ning multimeediumi kunstniku Martin Rästa koostöös valminud luuleinstallatsioon.

Värske installatsioon koosneb luulekatketest, mis ei asenda metsahääli, aga loovad näituse vaatajatele kolmest helisuunast metsa all viibimise tunde. Sõnad ilmuvad ja kaovad ootamatult, tõustes korraks esile vaikuse toel, mis valitseb ka pärast lausumist.

Näitusel «Salajane vilin metsas» välja pandud teosed on inspireeritud valgusest, varjust ja eri eluvormide vaheliste piiride hägustumise ideest. Kunstnikud Kristi Kongi ja Mari-Leen Kiipli on üheskoos loonud maagilise keskkonna, kus näituse vaatajal on võimalus tajuda elu iseeneses, olemuslikult iseorganiseeruva võrgustikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles