Video: EKRE noored loodavad kasvatada uue eliidi (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede õhtul kell 18 kogunesid tosin Sinise Äratuse toetajat Tartusse Kaarsillale, et tähistada liikumise kuuendat aastapäeva. Sinise Äratuse esimees Ruuben Kaalep ütles üritusel, et nende põlvkonnal on võimalus kasvatada uus eliit, kes riiki juhtima hakkaks.

Kaalep pidas suurimaks murekohaks praeguses Eestis seda, et surve Eestile ei tule vaid ida, vaid ka lääne poolt. «Rahvuslus oleks justkui kurjast,» märkis Kaalep. Ta selgitas, et Sinine Äratus seisab praegu eelkõige selle eest, et eestlus ei kaoks. «Meil on nii pikk ajalugu, oleks kahju, kui meie rahvus kaoks.»

Peale selle tõi Kaalep välja, et igas riigikorras on oma eliit, kes riiki juhib. «Praegune eliit on mugav ja ei julge poliitilisele olukorrale teise nurga alt vaadata,» sõnas ta. Kaalep lisas, et Sinine Äratus töötab uue rahvusliku ärkamise nimel. 

Lisaks Kaalepile võttis sõna Sinise Äratuse juhatuse liige Fedor Stomakhin, kes ütles Tartu Postimehele, et tema ideaalis oleks Eesti kodu nendele inimestele, kes seda enda koduks peavad ja kelle juured siit pärit on. 

Üritus ei möödunud aga viperusteta — nimelt ei tahtnud Sinise Äratuse käsutuses ruupor tööle hakata. «Vana hea peksmine aitab alati,» kommenteeris üks EKRE noortekogu Sinise Äratuse liikmetest ruuporit paari hoobiga kostitades, kuni see tööle hakkas.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles