Johan Skytte poliitikauuringute instituudi juhiks valiti Mihkel Solvak

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan Skytte poliitikauuringute instituudi juhataja 
Mihkel Solvak.
Johan Skytte poliitikauuringute instituudi juhataja Mihkel Solvak. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Skytte instituudi nõukogu valis 28. novembri koosolekul instituudi juhiks senise juhataja kohusetäitja, tehnoloogiauuringute vanemteaduri Mihkel Solvaku.

2017. aasta kevadel juhataja kohusetäitja ajutisse rolli astunud Solvak ei osanud toona ette kujutada, et võiks kunagi instituudi juhtimise üle võtta. «Kuid ega ma vastumeelselt sellele positsioonile ei asu, saab kindlasti huvitav ja õpetlik aeg olema,» kommenteeris ta.

Instituudi arengueesmärkidena näeb Solvak magistriprogrammide atraktiivsuse hoidmist ja suurendamist. «Võrreldes teiste instituutidega oleme ikkagi väga rahvusvaheline ja eesmärk on seda säilitada. Ingliskeelne õpe annab väga palju juurde ka Eesti tudengitele ja parandab üleüldist kvaliteeti.»

Murekohaks peab Solvak sideme vähenemist Eesti ühiskonnaga, mille on põhjustanud vähene Eesti tudengite hulk magistriõppekavadel. «Meil võiks olla üks väga atraktiivne eestikeelne programm. Sinna on vaja panna ressursse ja seda arendada,» selgitas ta.

Väga heaks töö- ja õpikeskkonnaks teeb Skytte instituudi Solvaku sõnul just positiivne töötajate kombinatsioon. «Kõik töötajad, sealhulgas professorid, on pigem nooremapoolsed kui võrrelda ülikooli keskmiste andmetega. Seega puudub meil generatsioonidevaheline konflikt,» ütles ta. Solvak lisas, et Skyttes on palju aktiivseid inimesi nii Eestist kui välismaalt, mida näitab projektipõhise välisrahastuse osakaal.

Mihkel Solvak on lõpetanud Tartu ülikooli politoloogia erialal ja saanud 2011. aastal doktorikraadi teemal «Saadikute eelnõud parlamendis – Soome ja Eesti võrdlev uuring». Tema peamised teadus- ja uurimisvaldkonnad on parlamendiuuringud, valimiskäitumine ja avalikud e-teenused. Solvak kuulub Eesti valimisuuringute ja IT mõju-uuringute keskuse (CITIS) juhtkonda.

Instituudi juhataja ametiaeg algab 1. jaanuaril 2019 ning kestab kolm aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles