Politsei tabas Tartus ligi 40 roolimobiilikut (3)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei tabas neljatunnise kontrollaktsiooni käigus ligi 40 autojuhti, kes kasutasid sõidu ajal mobiiltelefoni.
Politsei tabas neljatunnise kontrollaktsiooni käigus ligi 40 autojuhti, kes kasutasid sõidu ajal mobiiltelefoni. Foto: Joakim Klementi / Eesti Meedia/Scanpix

​Politsei tuvastas täna Tartus kontrollaktsiooni käigus pea poolsada liiklusrikkumist. Neljatunnine reid tehti Tartus Turu tänaval, kus politsei eesmärk oli tuvastada sõidu ajal telefoni kasutavaid autojuhte. 

Muu hulgas jälgiti sedagi, kas inimesed kasutavad autosõidul nõutavat turvavööd. Aktsiooni käigus tabasid politseinikud 38 juhti, kes kasutasid sõidu ajal mobiiltelefoni, ning lisaks neli autojuhti, kes ei olnud nõuetekohaselt turvavööga kinnitatud.

Tartu politseijaoskonna välijuht Sander Kullamaa ütles, et auto juhtimine on tegevus, mis nõuab igal sekundil juhi kogu tähelepanu. «Kui autojuhi käed ei ole roolil ja silmad sõiduteel, tehakse sisuliselt pimesõitu ning oht avariisse sattuda on suur,» märkis Kullamaa. Ta lisas, et kui vältimatult vaja, tuleb sõiduk kõrvaltegevuse ajaks turvaliselt peatada või anda telefonikõnede tegemine, sihtpunkti otsimine navigatsioonisüsteemist või muu selline tegevus näiteks mõne kaassõitja korraldada.

Sel aastal on politsei Tartumaal tuvastanud 656 autojuhti, kes tegelesid autoroolis kõrvalise tegevusega. Mullu samal ajaperioodil oli selliseid eeskirjarikkumisi 260.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles