Reedel algab jõululaat

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel algab jõululaat.
Reedel algab jõululaat. Foto: Marko Saarm / Sakala

Sellest reedest pühapäevani käib Tartu messikeskuses suurem ostlemine, sest toimub traditsiooniline jõululaat. Piirkonna suurim siselaat toob müügilettide taha 200 kaupmeest.

Tavapäraselt käib kauplemine kõige heaga, mida ühelt laadalt leida võib. Jõululaada projektijuhi Annika Pettai sõnul on müügilettidel esindatud toit ja jook, käsitöö, ilu- ja tervisetooted, jõulukaunistused ja palju muud.

Kuivõrd Tartu Näitused on jõuluteemalisi laatasid korraldanud juba 22 aastat ja info suurest väljamüügist levinud ka piiri taha, leiab aasta-aastalt üha enam välismaalt tulnud müüjaid. «Tänavu tullakse jõululaadale Lätist, Leedust, Poolast ja ka Valgevenest,» märkis korraldaja.

Selleks, et laadalistel oleks lihtsam huvipakkuvad tooted üles leida, on ka tänavu müüjad paigutatud selliselt, et toiduained ning ilu- ja tervisetooted leiab messikeskuse esimesest paviljonist ning käsitöö tagumisest hallist. Käesoleval aastal laieneb müügitegevus ka halle ühendavasse galeriisse. 

Messikeskuse vahepaviljon on aga jõulumaa päralt. Seal saab kohtuda jõuluvanaga, uudistada miniloomaaeda ning süüa kohvikus traditsioonilisi jõulutoite. Samuti on võimalus võtta osa heategevuslikust töötoast ning minna geenidoonoriks. Jõulumaal saab ühtlasi end kurssi viia kuusekaunistamise viimaste trendidega.

Traditsiooniliselt on võimalik laadale sõita tasuta jõulubussiga, mis väljub täistundidel Tartu Raekoja platsilt ning pooltundidel tagasi kesklinna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles