Galerii: Tartu endine abilinnapea Artjom Suvorov end kohtus süüdi ei tunnistanud (3)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul algas Tartu maakohtus protsess Tartu endise abilinnapea Artjom Suvorovi üle, keda prokuratuur süüdistab korduvas altkäemaksu võtmises, altkäemaksu küsimises ning ka kelmuse toimepanemise katses.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Margus Gross sõnas kohtuistungil avakõnes, et  aastatel 2015–2017 aitas Suvorov abilinnapea olles oma headel tuttavatel linnalt toetusi saada. Süüdistuse järgi sai Suvorov selle eest neilt vastutasuks hüvesid, mis küündisid üle 600 euro.

Veel süüdistab prokuratuur Suvorovit ühelt Tartus elavalt eakalt proualt raha väljapetmise katses. Väidetavalt pakkus Suvorov 77-aastasele Elle Tobrelutsule võimalust osta omale päriseks linnale kuuluv korter ning küsis selle eest vastutasuks 5000 eurot. Proua selle plaaniga kaasa ei läinud ning pöördus hoopis politseisse.

Suvorovi kaitsja Aivar Pilv selgitas istungil avakõnes, et ükski süüdistuses esitatud episood pole piisavalt tõendatud. Ka palus Pilv kohtul kontrollida, kas jälitustegevus oli tõendite kogumisel põhjendatud.

Mis puutub süüdistusse, et Suvorov proovis eakalt tartlannalt raha välja petta, sõnas Pilv, et kannatanu käitumine ja ütlused on kogu protsessi ajal olnud vastuolulised.

Suvoroviga seotud kohtuasjas on süüpingis ka Kaido Sirge ja Ivan Zayats, keda prokuratuur süüdistab Suvorovile altkäemaksu andmises.

Ei Suvorov, Sirge ega ka Zayats end süüdi ei tunnistanud.

Pikemalt Suvorovi kohtuprotsessi avaistungist saab lugeda homsest paberlehest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles