Variku viadukt läheb suvel remondi tõttu liiklejatele mõneks ajaks kinni (1)

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Variku viadukti vuugid lagunevad, maanteeameti kava järgi saavad need korda uuel suvel.
Variku viadukti vuugid lagunevad, maanteeameti kava järgi saavad need korda uuel suvel. Foto: Margus Ansu

Tartu ringteel üle Tartu-Valga raudtee kulgeva Variku viadukti põhjaliku remondi lõpust möödub detsembris kuus aastat. Nüüd valmistab maanteeamet ette selle Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 186. kilomeetril oleva maanteesilla uut remonti.

Suure liiklusega Variku viaduktil sõitvad autojuhid kogevad ja näevad, et selle metallist vuugid on kohati turris nagu siili okkad. «Asfaldisse on sõidetud roopad, asfaldi loomulik kulu on seal juba ohtlikult suur,» lisas maanteeameti Lõuna regiooni ehitusosakonna juhataja Oleg Lužetski.

Vuukide parandaja ja asfaldivahetaja leidmiseks kuulutas maanteeamet septembris välja esimese riigihanke, mis luhtus. Tuli ainult üks pakkumus ja selle hind oli liiga kallis. Läinud nädalal kuulutas maanteeamet välja teise hanke, tööde eeldatav hind on 320 000 eurot. Seekord on pakkumuste tegemise tähtaeg pikem, 17. detsembrini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles