Tähtvere naistekeskuses saab vaadata Ukraina sõja teemalisi joonistusi

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarõna Ilo joonistus.
Jarõna Ilo joonistus. Foto: Repro

Rahvusvahelise naistevastase vägivalla vastu võitlemise päeva ehk 25. novembrit silmas pidades on 26. novembril kell 17.30 huvilised oodatud Tähtvere avatud naistekeskusesse. Võimalus on kohtuda Eestis elava ukrainlannast kunstniku Jarõna Iloga ja vaadata tema joonistusi, mille loomine on seotud Ukrainas siiani kestva sõjaga ning inimestega, kes elavad sõjapiirkonnas ega taha oma kodust ära kolida.

«Jarõna käis 2017. aasta sügisel ja 2018. aasta kevadel Ida-Ukrainas ja juhendas seal töötubasid, mis olid mõeldud sõjapiirkonnas elavatele koolilastele, õpetajatele ja psühholoogidele,» märkis naistekeskuse juht Pille Rives. «Sealjuures tekkis Jarõnal soov ja vajadus oma joonistustesse jäädvustada ja seletada neid protsesse, mille ajal kriisiolukorras elav inimene saab teadlikumaks iseendast ja mis aitavad liikuda oma eluga edasi.»

Jarõna Ilo Ukraina-joonistusi saab Tähtvere avatud naistekeskuses (Näituse 3) vaadata novembri lõpuni. Nende vaatamiseks muul ajal tuleb ühendust võtta meilitsi naistekeskus@gmail.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles