Raadilt plehku pannud hobune leiti üles kümne kilomeetri kauguselt

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadil tallist plehku pannud hobune.
Raadil tallist plehku pannud hobune. Foto: Erakogu

Eile pärastlõunal Raadilt Tartu tallide juurest plehku pannud hobune leiti täna hommikul pea kümne kilomeetri kauguselt Luunja vallast Muri külast.
 

Nelja-aastane mära Chilli pani eile Raadilt Tartu tallide juurest võistlusele minnes putku. Hobuse omanik Leana Tomilina selgitas, et nad läksid eile Chilliga Raadile võistlema, kuid suksu pani pärast treilerist välja astumist jooksu.

«See oli talle esimene võistlustel käik ja ilmselt treileris olek talle ei meeldinud,» märkis Tomilina.

Nii Tomilina kui ka tema sõbrad ja tuttavad otsisid eile Raadil suksut südaööni. Täna hommikul kella poole 11 ajal said hobuse omanikud teate Muri külast Looduse biospaa hoovist.

Hobuse omanik sõnas, et loom oli seiklustest hoolimata väga vapper ning andis end tema leidnud inimestele kenasti kätte. «Ta oli väga tubli ja rahulik, kuigi arusaadavalt kogu seiklusest veidi ärritatud,» märkis Tomilina.

Kokkuvõttes luges hobuse perenaine juhtunut õnnelikuks vahejuhtumiks, sest õnneks ei tormanud loom linna. «Ta muidu kardab liiklusmüra ja hoiab eemale, aga iial ei või teada, kui paanikas loom putku pääseb,» lisas perenaine.

Loom on nüüdseks taas Reolas kodutallis. «Eks me järgmisel korral ole targemad,» sõnas Tomilina. Sellist «seiklust» ei soovi ta ühelegi loomaomanikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles