Galerii: Vanemuise kontserdimaja laval läks laupäeva õhtul tantsulahinguteks

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul täitsid tänavatantsijad Vanemuise kontserdimaja kõik kolm korrust. Rahvusvaheline tänavatantsuvõistluse Battle of EST (BOE) karika nimel võistles ligi kolmsada breikijat enam kui kümnest välisriigist.

Õhtu naelaks kujunes viieliikmeliste võistkondade ehk tänavatantsuvõistluse terminoloogiat kasutades crewd'de kümneminutilised omavahelised tantsulahingud.

Tartusse oli võistlema kutsutud tantsutrupid isegi USAst ja Marokost. USA tantsutrupp Knucklehead Cali tegi finaalide eel tuule alla Venemaa võistkonnale.

Ka oli omaette klassist Maroko tantsutrupp El Mouwahidine, kes finaali eel edestas valgevenelasi.

Finaalis madistas USA võistkond Maroko tantsumeeste vastu. Sel korral hindasid kohtunikud kõrgemaks Maroko meeste taset ning Battle of ESTi võitkondliku tantsulahingu karikas rändas sel aastal Põhja-Aafrikasse.

Paraku ei pääsenud meeskonnavõistlustel ükski Eesti tantsutrupp finaalidesse. Noorte, kuni 16-aastaste tantsulahingus päästis Eesti truppide au Paldiski noortest koosnev Fresh Apples Crew. Nende tõmbenumbriks, et mitte öelda nunnumeetriks oli juba eelmisel aastal laval nõtkeid samme ja head taset näidanud pisikest kasvu 9-aastane tantsutüdruk Aleksia.

Kuigi Eesti tantsijaid nägi finaalides üsna harva, kaitses Eesti ja ka Tartu au 13-aastane breiktantsuäss Nikita Stepanenkov alias Nixter, kes saavutas kuni 16-aastaste poiste seas esikoha.

Vanemuise kontserdimajas aset leidnud tantsulahingute finaale saab järelvaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles