Video: tänavatantsuvõistlus Battle of EST tõi Tartusse mitusada tantsijat

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna vallutavad Tartu Vanemuise kontserdimaja tänavatantsijad, et maha pidada iga-aastane tänavatantsuvõistlus Battle of EST (BOE), mis sel aastal toimub 18. korda. Kohal on üle kolmesaja tantsija Eestist ja enam kui kümnest välisriigist.

Võistluspäev algas breiktantsu eelvoorudega Vanemuise kontserdimajas. Dorpati konverentsikeskuses leidis päeval aset võistlus «Let's show dance», kus läksid võistlustulle show-tantsutrupid. Dorpatis peetud võistlusel osales paarkümmend truppi.

Võistlusel osalesid eri kategooriates 4-12-aastased, 12-16-aastased ehk juuniorid, 16-aastased ja vanemad PRO-klassist, 25-40-aastased seeniorklassist ning forever young ehk igavesti noored tantsijad, kel vanust üle 40 eluaasta.

Igavesti noorte tantsijate vanuseklassist astusid sel korral üles kaks punti. Väga julge ja kaasakiskuva etenduse andis Ilmatsalu tantsupunt Rõõmsad Täpid, kelle esitus täitis konverentsikeskuse Hispaania rütmidega.

Korralik küte oli ka vanima vanuseklassi trupi Tantsugeen etendus nimega «Linnaluba», kus paarkümmend naist korraga tantsu vihtusid.

«Let's show dance» võistlusel osales pea paarkümmend tantsutruppi neljast riigist.

Päeva tipphetk ehk finaalvõistlused algavad kell 18 Vanemuise kontserdimajas, kus võistlustulle lähevad eri vanuseklasside breiktantsijad ning õhtu lõpetab viieliikmeliste breiktantsutruppide ehk crew'de omavaheline tantsulahing.

Tantsuvõistlusele BOE on kohale tulnud ka tantsijad USAst, Marokost, Mehhikost ja Tuneesiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles