Betti Alveri preemia said korraga kaks kirjandusdebütanti

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Oreškin ja Triin Paja said Betti Alveri kirjanduspreemia 2018. aastal.
Raul Oreškin ja Triin Paja said Betti Alveri kirjanduspreemia 2018. aastal. Foto: Sille Annuk

Tartu kirjandusmajas selgus äsja, et seekord saavad Betti Alveri kirjanduspreemia, mida antakse parima ilukirjandusliku debüüdi tegijale, korraga kaks autorit. Need on Triin Paja, kes elab Saue vallas Harjumaal, ja tartlane Raul Oreškin.

Nende raamatute autorid said Betti Alveri tänavuse kirjanduspreemia.
Nende raamatute autorid said Betti Alveri tänavuse kirjanduspreemia. Foto: Raimu Hanson

Triin Paja (28) luulekogu «Nõges» ilmus Värske Raamatu sarja 21. teosena. Selle on toimetanud Carolina Pihelgas, kujundanud ja illustreerinud Maria Elise Remme ning kirjastanud sihtasutus Kultuurileht.

Raul Oreškini (52) jutukogu «Kui ma vananen … » on toimetanud Berk Vaher, illustreerinud Marge Nelk ja kujundanud Tuuli Aule ning üllitanud kirjastus ;paranoia.

Betti Alveri kirjanduspreemia võimalike saajate hulka oli žürii nimetanud ka Hanneleele Kaldmaa (luulekogu «Oliver», kirjastus Elusamus), Kristel Algvere (luulekogu «Merehurmarohi», Kultuurileht) ja Vootele Ruusmaa (luulekogu «Tavaline Don Quijote», Kultuurileht).

Kaks viimasena nimetatud raamatut on samuti ilmunud Värske Raamatu sarjas ning needki on toimetanud Carolina Pihelgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles