Vanemuise ja Pepleri tänava ristmikule tuleb foor (5)

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakut kätt jäävat Vanemuise tänavat pidi tuleval sõidukijuhil tuleb enamasti peatee, tiheda liiklusega Pepleri tänava ületamiseks või sealt pöörde tegemiseks oodata vaba hetke tükk aega. Paari aasta pärast peaks seal tööle hakkama foor.
Vasakut kätt jäävat Vanemuise tänavat pidi tuleval sõidukijuhil tuleb enamasti peatee, tiheda liiklusega Pepleri tänava ületamiseks või sealt pöörde tegemiseks oodata vaba hetke tükk aega. Paari aasta pärast peaks seal tööle hakkama foor. Foto: Sille Annuk

Autosid tuleb Tartusse üha juurde, liiklust reguleerivaid valgusfoore lisandub aga rahapuuduse tõttu vähe. Kesklinnas liiklejatel peaks paari aasta pärast kaduma vähemalt üks närviline koht, Vanemuise ja Pepleri tänava ristmik, kus kavandatud suurte teetööde järel hakkab tööle foor.

Kuid Vanemuise–Pepleri ristmik pole autojuhtidele ainus närvesööv koht. Näiteks oleks valgusfoore tarvis Viljandi maantee–Ravila, Sõbra–Tähe ja Sõbra–Raua samaliigiliste teede ristmikele ning Sepa–Turu ristmikule.

«Foori vajavaid ristmikke on nimekirjas palju ning mida rohkem tuleb linna autosid juurde, seda pikemaks see nimekiri läheb,» tõdes Tartu linnavalitsuse liikluskorraldusteenistuse juhataja Martin Nelis.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles