Haldusreform kahandas sünnitoetust ja kaotas kommikoti

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toetused
Toetused Foto: Graafika: Artur Kuus

Enne aastatagust haldusreformi palusid nii Ülenurme kui Kambja vald valitsuselt võimalust jääda eraldi omavalitsusteks, kuid ettepanek langes viljatule pinnasele ning kahest Tartu lähedal paiknevast vallast sai ühendomavalitsus. Ohtralt kajastust leidnud nimevaidlus on seal praeguseni lahtine, kuid sellest rohkem valmistab kohalikele arusaamatust haldusreformi järel muutunud sotsiaaltoetuste kord.

Nimelt rakendusid uues suures Kambja vallas samad toetused, mis olid varem kehtinud Ülenurme vallas. Kaotajaks jäid seejuures endise Kambja valla territooriumil elavad lastega pered. Muu hulgas ei saa sealsed lapsed tänavu erinevalt varasemast jõulude eel vallalt kommikotti.

Mitmed pered ning ka mõned valla allasutuste töötajad on viimasel ajal juhtinud Tartu Postimehe tähelepanu uuele toetussüsteemile, kuid ükski neist ei ole söandanud teemat lehes oma nime all kritiseerida. Valla palgal olevad inimesed rõhutasid, et oma nimega esinemine ilmselt teeks nende elu uues haldussüsteemis keeruliseks. Lapsevanemad seevastu pelgavad, et pärast kriitilisi väljaütlemisi võivad nad vallast toetust küsima minnes jääda pika ninaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles