Pikast paplialleest kadusid kuivanud puud

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeamet lasi Tartu-Räpina maanteel Hammastes paplialleel hooldusraiet teha. Eile käis puunottide ja oksahunnikute koristus.
Maanteeamet lasi Tartu-Räpina maanteel Hammastes paplialleel hooldusraiet teha. Eile käis puunottide ja oksahunnikute koristus. Foto: Margus Ansu

Maanteeamet lasi tänavu Tartumaal teede äärest maha võtta ligi sada ohtlikku puud, kõige suurem hooldusraie tehti Võnnu külje all Tartust Räpinasse viiva maantee ääres Hammastes. Eile ennelõunal käis seal puunottide ja okste äravedu läheduses olevasse parklasse, kus peagi jahvatatakse kõik hakkpuiduks.

Maha võeti ainult kuivanud puud. Maanteeamet peame tagama maanteedel ohutuse ning see tähendab ka seda, et tuleb ennetada puude ja oksade teele kukkumist. Teisalt tuleb jälgida, et puud ja põõsad ei hakkaks piirama autojuhtidel nähtavust. Tee seisundinõuete kohaselt peavad nähtavust piiravad rajatised, puud, põõsad või nende võrad olema tee muldkeha nõlvalt ja külgkraavidest kõrvaldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles