Nurgakivi saanud Variku kooli spordihoone jääb Tartu Spordi hallata

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Variku kooli õpilased tantsisid spordihoone nurgakivi paigaldamisel.
Variku kooli õpilased tantsisid spordihoone nurgakivi paigaldamisel. Foto: Sille Annuk

Variku kooli õpilastel, kes praegu õpivad koolimaja remondi tõttu Ploomi ja Eerika tänavas, oli eile põhjust koolimaja juurde tagasi tulla, sest asetati uue spordihoone nurgakivi. Koolimaja koos spordihoonega läks remonti suvel ja seni on ehitajad lammutanud.

Spordihoone valmib juba järgmisel suvel, et jääks aega sisustamiseks. Sügisel peaksid Variku kooli õpilased kolima tagasi juba uuenduskuuri läbinud koolimajja. Spordihoone läheb pärast valmimist SA Tartu Sport haldusalasse, kuid Variku koolimaja õpilased saavad uut spordisaali ka edaspidi õppetööks tasuta kasutada.

Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Riho Raave sõnul hakkab spordihoonet haldama SA Tartu Sport, sest selleks, et saada põhikooli korrastamise meetmest Variku koolile toetust, tuli teha koolihoone pindala võimalikult väikeseks. «Neile oli oluline, et ühe õpilase kohta oleks ruutmeetreid võimalikult vähe,» selgitas Raave. Kooli jaoks sisuliselt midagi ei muutu. Peale koolilaste saavad peatselt valmivat spordihoonet kasutada kõik tartlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles