Kunstimuuseumi kehvas seisus vana maja läks oksjonile

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nüüd oksjonile pandud kunstimuuseumi endine hoone Vallikraavi 14, esialgu elumaja, valmis 1876. aastal. Aastatel 1929–1939 elas baltisakslase Rosenbergi selle maja esimese korruse ruumikas korteris luuletaja Gustav Suits.
Nüüd oksjonile pandud kunstimuuseumi endine hoone Vallikraavi 14, esialgu elumaja, valmis 1876. aastal. Aastatel 1929–1939 elas baltisakslase Rosenbergi selle maja esimese korruse ruumikas korteris luuletaja Gustav Suits. Foto: Margus Ansu

Riigi Kinnisvara AS müüb Tartu kunstimuuseumi endist maja koos kinnistuga Vallikraavi tänaval avalikul kirjalikul enampakkumisel, kinnistu alghind on 520 000 eurot, teatas Riigi Kinnisvara ASi kommunikatsioonijuht Mariliis Sepper. Oksjonile saab pakkumisi teha tuleva aasta 21. jaanuarini.

Raekoja platsist poole kilomeetri kaugusele jääv Vallikraavi 14 kinnistu on 2592 ruutmeetrit suur, hoones on pinda 1266 ruutmeetrit. Enampakkumise teates on kirjas, et ehitised on halvas seisukorras ja vajavad kapitaalremonti, hoonele on 2016 aastal tehtud ekspertiis, milles hinnati hoone lagede puidust peatalade seisukord kriitiliseks. Samuti on vaja rekonstrueerida katus, suurendada hoone soojuspidavust, uuendada vundament jne.

Aastal 1876 elumajaks ehitatud Vallikraavi 14 riikliku kaitse all ei ole. Hoone vilets olukord tekitab küsimuse, et kas põhjaliku remondi asemel võib seda oodata hoopis lammutamine?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles