Härma gümnaasiumi õpilased rajasid taimeseina

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MHG inglise keele őpetaja Ene Sööt tegi koos őpilastega taaskasutatavad lillepotid ja istutas sinna taimed. 
MHG inglise keele őpetaja Ene Sööt tegi koos őpilastega taaskasutatavad lillepotid ja istutas sinna taimed. Foto: Sille Annuk

Miina Härma gümnaasiumi koridoris jalutades jäävad silma seinal plastpudelites kasvavad taimed. Need tõid kuuenda klassi õpilased oma kodust ja istutasid inglise keele õpetaja Ene Söödi käe all pudelitesse.

Et inglise keele tunni teema oli taaskasutus ja õpetaja Söödile toataimed väga meeldivad, saidki plastpudelitest lillepotid. Kõik taimed, mis kooli toodi, olid õpetajale teada. Lisaks lillepottide meisterdamisele ja taimede istutamisele tegid õpilased oma istikute juurde ka plakatid. Aaloe plakatil olid kirjas ka selle taime kasulikud omadused. Mõni õpilane oli toonud ka kaktuseid. Üks õpilane ei toonudki taime, vaid hoopis basiiliku seemned. «Alguses vaatasime, et siit ei tule midagi, aga näe, alt on kõik idusid täis, varsti tulevad taimed mullast välja,» rääkis õpetaja Sööt.

Tema inglise keele rühmas õpib ka kaks välismaalast, kellel polnud taimi kodust kaasa võtta. «Meil on nii tublid õpilased, et mõni oli võtnud kaks,» märkis õpetaja, kelle sõnul olid välismaalased käelisest tegevusest lummatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles