Läti 100 Tartus: kellamäng, ERMis laat ja pidu

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus lehvivad täna mitmel pool Läti Vabariigi sajanda sünnipäeva tähistamiseks lõunanaabrite riigilipud, raekoja kellamäng esitab Raimond Paulsi ning Eesti Rahva Muuseumis algas laat, kus müüakse Läti käsitööd ja hõrgutis.

Läti punavalge lehvib näiteks Tartu raekoja ees ja raekoja kellamänguna kõlab lätlastele hingelähedane meloodia: Raimonds Paulsi «Minu sünnimaale». See pala tuleb esitamisele kell 15.01, 18.01 ja 21.01.

Läti lipp oli hommikul heisatud ka Eesti Rahva Muuseumi juurde, muuseumi fuajees algas aga Läti laat, kus sai valida magusa ja soolase vahel, osta sepiseid ja kudumeid.

Täna õhtul kell 17 astub ERMi sillaalal üles Läti torupilli- ja trummiansambel Auļi. Etnotranssi viljelevas bändis on kokku kuus torupilli, kolm trummi ja üks elektrikontrabass. Auļi liikmed on enamjaolt metal-muusika taustaga.

Kontserdile eelneb Läti suursaadiku tervitus ja järgneb Eestis elavate lätlaste pidu.

Täna õhtuni on Läti lipu värvidesse valgustatud kesklinnas asuv Kaarsild. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles