PÖFFi Tartu avapaugul sattusid filmitegelased uude keskkonda

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 8 avati Elektriteatris (Jakobi 1) Tartu Pimedate Ööde filmifestival minimalistliku ja paeluva audiovisuaalkontserdiga «Jäljed».

Kontserdi juhatas sisse Andrus Laansalu, loojanimega Andreas W, kes rääkis unenenägudest ja nende painavatest kordustest. Temaatiliselt olid just unenäod eksperimentaalses vormis etteastega seotud.

Kontserdiks joonistas videokunstnik Andres Tenusaar koos abilistega üles 13 Eesti filmi valitud kaadrit, mida ta kohapeal kokku miksis. Muusika, milles oli oma osa improvisatsioonil, lõi samal ajal laval helilooja Taavi Kerikmäe. Kinolinal anti uus elu animeeritud tegelastele sellistest Eesti filmidest nagu «Laanetaguse Suvi», «Viimne Reliikvia», «Teisikud», «Kevade», «Põrgupõhja uus vanapagan», «Arabella, mereröövli tütar», «Minu Leninid» ja teistest. Nii muusika kui videomontaaž olid kontserdil improvisatsioonilised. Nagu Tenusaarega kohapeal vesteldes selgus, alustati kaadrite üles joonistamist juba 2013. aastal ning materjali kogumine ja monteerimine on olnud suur ja põhjalik töö. Kontserdi kandvate tegelastena figureerisid kinolinal mitu erinevat Leninit. «Iga kord on see kontsert erinev ja iga kord on erinevad peategelased,» tõdes Tenusaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles