Kohus saatis oma lapsi vägistanud mehe vangi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Margus Ansu

Tartu maakohus kuulutas täna välja otsuse, millega 53-aastane mees tunnistati süüdi alaealiste laste ähvardamises, kehalises väärkohtlemises, lasteporno valmistamises ja selle võimaldamises, lapseealise seksuaalses ahvatlemises, alaealise vägistamises, alaealisega sugulise kire vägivaldses rahuldamises, alaealise kallutamises alkoholi tarvitama ning loomade väärkohtlemises.

Kriminaalasi lahenes kannatanute säästmiseks lühimenetluses, millega omakorda kaasnes tulenevalt kriminaalmenetluse seadustikust mõistetud karistuse vähendamine ühe kolmandiku võrra, märkis Tartu kohtute pressiesindaja. Kannatanute säästmiseks ei avalda ka Postimees süüdimõistetu nime ega isegi Eesti maakonda, kus need õõvastavad sündmused aset leidsid.

Süüdistatavale mõisteti liitkaristuseks 12-aastane vangistus, millest tal tuleb karistuse vähendamise tõttu reaalselt ära kanda 8 aastat vangistust. Koos talle varem mõistetud karistuse ärakandmata osaga peab ta kandma 9 aasta pikkuse vangistuse.

Karistusaja hulka arvatas kohus ka eelvangistuses viibitud 8 kuud ja 9 päeva vangistust. Mees peeti kinni 7. oktoobril 2010.

Menetluskulude katteks peab süüdistatav tasuma 10 412 eurot.

Kuriteod pani mees toime oma nelja lapse, peres kasvanud veel ühe lapse ja abikaasa suhtes alates tuvastamata ajast kuni 2010. aastani. Alaealiste kannatanute vanused jäid mehe kinnipidamise hetkel vahemikku 9 - 12.

Süüdistatav on eelnevalt kriminaalkorras karistatud kaheksal korral.

Süüdistatav ja kaitsja saavad tänase otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul alates homsest.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles