Aparaaditehases sündis kunsti- ja disainioksjon

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstioksjoni korraldaja Anni Ansmann tõdes, et kunstnike kokkusaamine oksjonile oli paras proovikivi, kuna Eestis kipuvad loov- isikud olema liiga tagasihoidlikud.
Kunstioksjoni korraldaja Anni Ansmann tõdes, et kunstnike kokkusaamine oksjonile oli paras proovikivi, kuna Eestis kipuvad loov- isikud olema liiga tagasihoidlikud. Foto: Margus Ansu

Tartus Aparaaditehase loomelinnaku galeriis Made in Aparaaditehas (Kastani 42) peetakse sel reedel esimest korda kunsti- ja disainioksjoni. Müüki pannakse kunstnike ainueksemplaridest teosed, mida on varem eksponeeritud näitustel ja moelavadel ning mis on kogunud palju auhindu. Oksjon on osa loomelinnaku reedel ja laupäeval toimuvast üritusest Kultuurikaubamaja, kus saab osa võtta erisugustest töötubadest.

«Tahtsime tutvustada oma majalisi ja mõningaid kunstnikke ka väljastpoolt,» ütles oksjoni korraldaja nahadisainer Anni Ansmann. Oksjonile oli eile lõunaks end kirja pannud 15 kunstnikku. «Enamikku kunstnikke tuleb veenda, et nad oksjonil osaleks. Eestis on palju andekaid loojaid, kuid kui tuleb tutvustada oma loomingut avalikult, jäävad nad tagasihoidlikuks,» tõdes Ansmann.

Oksjonit juhib Hendrik Vissel, üritus algab kell 20. Maalikunstnikest on esindatud näiteks Kristel Sergo (kunstnikunimega Olevus), Edgar Tedresaare ja Liis Koger, disaineritest Kaari Kangro, Tiia Piiling, Triin Kõivupuu, Reet Needo ja Andre Visnapuu. Kaari Kangro valmistab oma kudumid taaskasutatavast materjalist ja Reet Needo teeb lambavillast valmistatud vildist sisustustooteid. «Oksjonil müüdavad kunstiteosed on sada protsenti käsitöö,» märkis Ansmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles