Tartu võrkpallipoisid esinesid ootamatult kahvatult

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpall.
Võrkpall. Foto: Ants Liigus

Premium 7/ Salva Tartu U-20 poisid lõpetasid 2011. aasta Eesti Karikavõistlused üldarvestuses 9. kohaga. Teise tugevusgrupi turniir (kus mängiti kohtadele 7-12) Põltsamaal kulges üle kivide ja kändude.

 «Mängisime väga ebastabiilselt, igas mängus tabasid meid ootamatult pikad mõõnaperioodid. Meil on võistkond, kus iga lüli peab andma endast parima ning kui kuskilt tekib väike äravajumine, siis kipub meie mäng lagunema,» analüüsis võistkonna treener Oliver Lüütsepp, «alustasime korraliku ja tasavägise mänguga Põltsamaa vastu, seejärel võitsime kindlalt Tallinna Tähte ning alustasime Orava vastu geimivõiduga 25:12, ent seejärel tabas meid täielik auk. Vastasel õnnestus kõik, meil mitte midagi. 1-3 kaotus Oravale otsustas turniiri.»

Teisel päeval sai Orava ootamatult kaks kaotust ning Tartu poistel tekkis võimalus tõusta turniiri kokkuvõttes kahe parema hulka, et tagada koht üleminekumängudele, kuid 1-3 kaotus Türile kustutas sellegi võimaluse. „Selle kaotuse puhul tuleb endale tuhka pähe raputada, lootsin hakkama saada ilma diagonaalründaja Hendrik Rummelita, kuid kahjuks ei vedanud välja. «Võidab võistkond, kaotab treener, nii see paraku on,» jäi juhendaja kriitiliseks ka enda suhtes. Väikse põlvevigastusega kimpus olev Rummel sekkus küll teises geimis vahetusest, kuid väheks jäi ka tema panusest. Turniiri viimases mängus alistati Valga VK Viktooria tulemusega 3-0.

Koosseisu kuulusid: Kevin Soo, Hendrik Rummel, Karl Piir, Sander Nurmsalu, Erik Kergand, Johann Olaf Lääne, Andres Vaino, Sten Trahv, Karl Kera, Rait Murumets, Sander Sõõru ja Alo Heinsaar.
 

Treener kedagi eriliselt sel korral esile ei osanud tuua: „«Kahjuks keegi üle oma varju ei hüpanud ja eriliselt ei üllatanud. Meestemängu kogemusega Kevin Sool on keskblokeerijana raske mängu ära teha, Rummelit ja libero Murumetsa segasid vigastused, Lääne kerkis esile küll avamängus, kuid vajus hiljem tavapärasele tasemele. Sidemängija Nurmsalu lähiaja ülesanne on leida stabiilsus. Teistel on hetkel selles võistkonnas nn. rollimängija ülesanded, kuid noortel meestel on veel raske mõista, kuidas nad täpselt võistkonnale kasulikud saavad ja peavad olema. Vajalikud on nad kõik ja mänguaegagi saavad. Tase on poistel ühtlane ja pink on meil pikk, näiteks Ken Trahv taastub veel õlavigastusest ja sel korral võistkonda ei kuulunud».

Positiivseks tegi eelmise nädala uudis, et Karl Kera (nurgaründaja) ja Karl Piir (libero) kutsuti Eesti Noortekoondisesse (95. ja hiljem sündinud) ning sel nädalal esindavad nad sini-must-valget Ida-Euroopa võrkpalliassotsiatsiooni (EEVZA) meistrivõistlustel Poolas Ostrowiec Swietokrzyskis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles