Muusikakool ei jõua skulptoritega juba viiendat kuud kokkuleppele

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teose autorid Per William Petersen ja Sirje Petersen soovivad skulptuuri näha tingimata Elleri muusikakooli trepil. Õppeasutuse juht on sellise lahenduse suhtes skeptiline.
Teose autorid Per William Petersen ja Sirje Petersen soovivad skulptuuri näha tingimata Elleri muusikakooli trepil. Õppeasutuse juht on sellise lahenduse suhtes skeptiline. Foto: Per William Petersen Ja Sirje Petersen

Tänavu juunis valis Heino Elleri nimeline Tartu muusikakool konkursil kunstiteose, mis peaks järgmise aasta kevadest kaunistama koolimaja treppi. Paraku ei ole kool enam nõus esialgu skulptuurile kavandatud asukohaga ning see on põhjustanud ligi viie kuu pikkuse vaidluse ideevõistluse võitnud kunstnikega.

Tänavu aprillis kuulutas Heino Elleri muusikakool välja konkursi, millega sooviti leida parim idee loomaks koolimaja trepile 25 000 eurot maksev kuju. Tarvidus kunstiteos soetada tekkis 2014. aastal, mil valmis muusikakooli 2,5 miljonit eurot maksnud juurdeehitis. Seadus näeb ette, et seda laadi avalike hoonete ehitusele kulunud rahast üks protsent tuleb investeerida püsiva väärtusega kunstiteoste soetamisse ja eksponeerimisse.

Rooste võib määrida

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles