Tartus stardipüstoli kannatanule vastu rinda surunud mees võeti vahi alla (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stardipüstol.
Stardipüstol. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Esmaspäeval võttis Tartu maakohus Lõuna ringkonnaprokuratuuri taotlusel vahi alla ööl vastu pühapäeva stardipüstoliga teist meest sihtinud 30-aastase mehe.

11. novembri öösel teatati politseile, et Tartus Turu tänaval ähvardati meest relvataolise esemega. Teatele reageerinud politseipatrull pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 30-aastase mehe, kelle juurest leiti ka osadeks võetud stardipüstol. 

Keegi vahejuhtumis viga ei saanud. Kahtlustuse kohaselt sihtis mees ööl vastu pühapäeva kella kolmveerand viie paiku Turu tänaval stardipüstoliga 21-aastast meest, surus kannatanule relva vastu rinda ja tegi seejärel relvaga lasu taevasse. Sellise käitumisega pani ta kahtlustuse järgi toime avaliku korra raske rikkumise.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokuröri Tatjana Tamme sõnul on selline käitumine ohtlik nii teistele kui ka endale. «Kui keegi kasutab avalikus kohas relvataolist eset ja sihib sellega kedagi, ei tea kõrvalised inimesed, kas tegemist on päris tulirelvaga ja kas inimeste elule on oht või mitte,» ütles Tamm.

Samuti peavad juhtumile reageerimisel otsuse vastu võtma ka politseinikud: kui nad näevad tulirelvaga vehkivat inimest, on neil õigus täie tõsidusega reageerida ja vajaduse korral kasutada tulirelva. «Halvemal juhul võib see mängurelva või maketi kasutajale lõppeda väga ränkade tagajärgedega,» lisas Tamm.

«Kuriteos kahtlustatavat on varem korduvalt kriminaal- ja väärteokorras karistatud. Kuna ta lahkus sündmuskohalt ootamata politsei saabumist ja käitus ettearvamatult ning varasematest karistustest ta vajalikke järeldusi teinud ei ole, oli edasiste kuritegude ärahoidmiseks vältimatu taotleda tema vahistamist,» ütles prokurör.

Kohus võib avaliku korra raske rikkumise eest karistuseks mõista kuni viieaastase vangistuse.

Kohtueelset menetlust toimetab Lõuna prefektuur Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtimisel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles