Arestimajas kambrikaaslase tapnud mees ähvardab endalt elu võtta, kui teda kohtuotsuseni vabadusse ei lasta (1)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu arestimaja.
Tartu arestimaja. Foto: Kristjan Teedema

Juuli alguses Tartu arestimajas kambrikaaslase surnuks kägistanud 64-aastane Kalev Steinberg ootab praegu kohtuotsust vanglas.

Eile maakohtus peetud eelistungil süüdistatav kohal ei viibinud, kuid tema kaitsja vandeadvokaat Tarmo Pilv edastas kohtule ja prokurörile teate, et süüdistatav taotleb kuni kohtuotsuse teatavaks tegemiseni enda vahi alt vabastamist. Vastasel juhul lubavat ta endalt vanglas elu võtta.

«Ma olen temaga mitmeid kordi suhelnud ning iga kord lõpeb meie vestlus sellega, et kui ta vahi alla jääb, siis võtab ta endalt elu,» selgitas Tarmo Pilv.

Prokurör Tatjana Tamm sõnas täienduseks, et on süüdistatava enesetapuähvardustest teadlik. «Oleme sellest teavitanud ka vangla julgeolekutöötajaid ning Steinbergil hoitakse vanglas seepärast eriti valvsalt silma peal,» lisas Tamm.

Prokurör selgitas, et säärased ähvardused käis süüdistatav välja juba ajal, mil prokuratuur taotles tema vahistamist.

Veel tõdesid nii kaitsja kui ka prokurör, et süüdistataval on kalduvus liialdada alkoholiga. Seetõttu sattus ta ka 6. juulil arestimajja, kus ta oma kambrikaaslase surnuks kägistas. Prokurör selgitas, et ainuüksi alkoholi kuritarvitamine ning sellega kaasnevad tagajärjed ei soosi mehe vahi alt vabastamist.

Et Tartu maakohus jättis juba varem Steinbergi avalduse vahi alt vabastamise kohta rahuldamata, tuleb Steinbergi kaitsjal pöörduda nüüd sama taotlusega ringkonnakohtusse.

Kaitsja selgitas, et Steinberg mõistab talle esitatud süüdistust ning teab, milline karistus teda süüdimõistmise korral ees ootab. Samas Steinberg end süüdi ei tunnista. «Ta rõhutab, et sooritatud tegu oli tahtmatu,» lisas Pilv.

Kalev Steinbergi süüasja kohtulik arutamine jätkub jaanuaris. Tema süüdimõistmise korral võib kohus karistuseks määrata kaheksa- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistuse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles