Robotit tuleks usaldada, mitte karta

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli teadlaste Alvo Aabloo (vasakult) ja Karl Kruusamäe arvates muretses president Kersti Kaljulaid inimeste pärast ega tahtnud külvata robotihirmu.
Tartu ülikooli teadlaste Alvo Aabloo (vasakult) ja Karl Kruusamäe arvates muretses president Kersti Kaljulaid inimeste pärast ega tahtnud külvata robotihirmu. Foto: Sille Annuk

Eelmisel nädalal erutas inimesi Postimehe uudis Kersti Kaljulaidist, kes konverentsil   eestlasi justkui robotitega seotud ohtude eest hoiatas. Sotsiaalmeedia kubises irvhammaste naljadest, mis läksid otse presidendi kapsaaeda.

Intensiivne sopaloopimine vallandus ka kommentaariumites, kus deklameeriti vihaselt, et presidendi väljaöeldu on pseudoprobleem.

Küsimustele, kas, mil viisil ja miks on robotid inimkonnale ohtlikud, otsis siinkirjutaja vastust koos teadlastega, kellele robootika tööd ja leiba annab. Tartu ülikooli robootika dotsent Karl Kruusamäe ja tehnoloogiainstituudi professor Alvo Aabloo leidsid, et president tundis eelkõige muret inimeste pärast ning tema eesmärgiks polnud tekitada paanilist robotihirmu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles