Tartu linnakirjaniku uus raamat üllatab mitmeti

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mika Keränen on valmis saanud uue raamatu ja esitleb seda Tartu ülikooli kunstimuuseumis 13. novembril kell 16.15.
Mika Keränen on valmis saanud uue raamatu ja esitleb seda Tartu ülikooli kunstimuuseumis 13. novembril kell 16.15. Foto: Mari-Liis Pintson / Tartu Ülikool

Kas kogemata või meelega, aga Tartu tänavune linnakirjanik Mika Keränen on raamatute avaldamises pakkunud oma fännidest lugejaile vaheldust. Supilinna laste salaseltsi Ramps juhtumeid on ilmunud üheksa. Vaheldumisi nendega on tulnud trükist «Minu Supilinn» täiskasvanuile ja kaks jalgpalliteemalist jutustust nooremale lugejaskonnale. Tema uus lasteraamat «Khaba ja Nebra» pakub taas vaheldust ja ühtlasi üllatust.

Nimelt on Keränen seikluslikku ja kohati pingelisse tegevusse haaranud kaks muumiat ja antiiksed skulptuurid, mis asuvad Tartu ülikooli peahoones kunstimuuseumi saalides ja kambrites. Väikest viisi üllatus on ka teine tegevuspaik – Annelinn koos Hiinalinnaga.

Kolmas üllatus peitub raamatus veelgi. Nimelt ei ole selles mitte ühtegi joonistust, kuigi kujundaja on seesama Marja-Liisa Plats, kes on illustreerinud Rampsi sarja. Kaanekujunduse on ta teinud ülikooli kunstimuuseumi musta kabineti seinamaalingu eeskujul. Mõned lapsed võivad sellises piltideta raamatus pettuda, teistele võib see aga anda hoogu fantaasialennuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles