Tartu linn proovib õhusaastet vähendada voldikutega (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahi.
Ahi. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Küttehooaja alguses tuletab linn ahjuküttega majades elavatele tartlastele meelde, et õige ahjukütmine aitab hoida linnaõhu puhta. 

Linnavalitsuse keskkonnateenistuse juhataja Ülle Maueri sõnul annab küttehooaja algusest mitmes linnaosas tunda saastunud õhk. «Ahiküte on üks olulisi õhusaaste põhjustajaid Tartus. Valed kütmisvõtted ja vale kütus tekitavad põlemisel tervisele ohtlikke saasteaineid ja rikuvad õhu kvaliteeti,» sõnas Mauer. Ta lisas, et ahiküttega majade elanikud saavad õige kütmisega väga palju linnakeskkonna heaks ära teha. 

Linnavalitsus koostas koostöös MTÜga Eesti Pottsepad voldiku «Arukas ahjukütmine hoiab linnaõhu puhta», mis jõuab sel nädalal paljude tartlaste postkastidesse. Õigeid kütmisvõtteid tutvustavat infotrükist otsepostitatakse linnaosadesse, kus on arvestatav osa ahiküttega elamisi: Ihaste, Karlova, Maarjamõisa, Raadi-Kruusamäe, Ropka, Supilinn, Tammelinn, Tähtvere, Vaksali, Variku, Veeriku, Ülejõe, endine Tähtvere vald. 

«Kindlasti kulub õige ahjukütmise õpetus ära ka Tartusse saabunud tudengeile, kes ahjuküttega üüripindadel elavad ja võib-olla elus esimest korda ahjukütmisega kokku puutuvad,» ütles Mauer. 

Linna toetusel korraldab MTÜ Eesti Pottsepad koostöös kütte- ja ventilatsioonisüsteemide teabekeskusega huvilistele ka praktilisi ahjukütmise koolitusi, esimene on 22. novembril kell 18 Tähe 127e. Koolitusele saab registreeruda meilitsi info@pottsepad.ee. 

Tartu linnavalitsusel valmis õigest ahjukütmisest ka õppevideo.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles