Tartu-Helsingi lennuk kogus rekord­täitumuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flybe esimene maandumine Tartus. Firma alustas Helsingi-Tartu regulaarlendudega.
Flybe esimene maandumine Tartus. Firma alustas Helsingi-Tartu regulaarlendudega. Foto: Margus Ansu

Teisipäeva pärastlõunal Tartust Helsingisse lennanud Flybe’i ATR 42 lennuki 48 kohast oli täidetud 45 ehk lennuki täitumuseks loeti umbes 95 protsenti, mis on Tartu lennujaamast lähtunud regulaarlendude üks parimaid tulemusi.

«Lennufirmale on see igal juhul suurepärane. Sellist täitumust ei olnud ka Air Balticu ajal,» ütles Tartu lennujaama juhataja Andres Taimla. Heaks täitumuseks võib Taimla sõnul pidada juba seda, kui lennuki istekohtadest on täidetud 60–70 protsenti.

«Üle 90 protsendi on selline tulemus, mille poole püüdlevad suured odavlennufirmad, eelkõige Ryanair,» märkis Taimla. «Aga seda pole lihtne saavutada. Saja protsendi lähedale jõudev täitumus ei ole tavaline,» lisas ta.

Oktoobri lõpust lendamist alustanud Flybe’i Helsingi-Tartu-Helsingi lendudel on Andres Taimla sõnul inimesi tavaliselt kolmekümne ringis, vahel ka üle 40. Eriti populaarsed on pühapäevaõhtused lennud, mil reisijate hulgas võib Taimla sõnul märgata palju Soome tööle sõitjaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles