Werner avab uue magusatöökoja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Werneri peakondiiter Õie Pritson maalib karamellilõhnalises köögis söödavaid hinnasilte trühvlite jaoks. Magusakunsti valmimist vaatab pealt kohviku juhataja Siim Liivamägi.
Werneri peakondiiter Õie Pritson maalib karamellilõhnalises köögis söödavaid hinnasilte trühvlite jaoks. Magusakunsti valmimist vaatab pealt kohviku juhataja Siim Liivamägi. Foto: Sille Annuk

Eesti üks vanimaid kohvikuid Werner avab nimekale kohvikule lisaks uue kookide ja tortide kondiitritöökoja Võru tänaval Sõbra keskuses. Tänu laienemisele kasvab tootmine poole võrra, kuid kõik maiused jäävad endiselt käsitööks.

«Nõudlus Werneri kookide ja tortide järele on suurem, kui praegustes ruumides teha saame,» selgitas Werneri kohviku juhataja Siim Liivamägi, miks ettevõte otsustas magusa valmistamiseks ruumi juurde hankida.  

Pood lisaks

Sõbra keskusesse tuleb Werneri senisest köögist pea neli korda suurem tootmisruum ja pood, kust saab maiustusi tellida, kaasa osta ja kohapeal süüa. Poodi pannakse välja kogu Werneri tootevalik (60–70 maiust), mis kesklinna kohvikusse ühekorraga lettidele ei mahu. Samuti plaanivad kondiitrid seal korraldada kookide ja trühvlite valmistamise õpitube.

Werneri ajaloolises kohvikus ei muutu aga midagi seoses Sõbra tänava ruumide lisandumisega. «Kohvikus jätkub kõik täpselt nii nagu praegu ning värsked saiad ja koogid on igal hommikul letis,» rääkis Liivamägi Werneri karamellilõhnalises köögis.

Üksnes järjekorrad jäävad Liivamäe sõnul kohvikus ilmselt lühemaks selle võrra, et ettetellimised ja suuremad kaasaostmised suunatakse Sõbra keskuse poodi, kust need saab kiiremini kätte kui kohvikust. «Pood on mõeldud rohkem tellimiseks ja kaasaostmiseks ning kohvik kohapeal nautimiseks,» rääkis ta.

Werneri koogid ja tordid on praegu juba müügil mitmes poes ja kohvikus, näiteks Tartu ja Tallinna kaubamajas, Tasku kohvikus Cookbook, Solarises, Stockmannis, Viimsi Comarketis, Eedeni Konsumis ja Lõunakeskuse Maksimarketis.

Tootmispinna laiendamine võimaldab Liivamäe sõnul valmistada senise viie tonni asemel edaspidi umbes kümme tonni maiuseid kuus ning seega ka poekette suuremate kogustega varustada.

Hirmu, et tootmise kasvuga kaasneb ka kvaliteedi langus, kummutab Werneri kohviku peakondiiter Õie Pritson kiirelt. «Mingit saialiini me osta ei kavatse ning kõik jääb endiselt käsitööks ja erinäoliseks,» lubas ta.

Kohviku juht Siim Liivamägi lisas, et Werner ei konkureeri kondiitritööstuste masstoodanguga, vaid hoiab kindlalt keskmisest kõrgema kvaliteedi ja hinnaga toodete suunda. «Meie toodang on naturaalsest toorainest käsitöö ja see ongi kallim,» lausus ta.

Erilised maitsed

Werneri koogitükkide hinnad jäävad vahemikku 1,09 kuni 2,40 eurot, tortide kilohinnad ulatuvad 6,4 eurost 19 euroni välja. Põnevaimate maitsetena võib valikust leida näiteks seest soojaks tegeva mojitotordi ja kõrvitsa-toorjuustutordi.

Siim Liivamägi möönis, et majanduslangus mõjutas omajagu ka Werneri kohvikut, kuid suurt muret polnud ning praegu läheb magusaäril taas hästi.

«Muidu me ju ei laieneks,» märkis kohviku juhataja.

Sõbra keskuse ruumides alustab Werner Liivamäe sõnul tootmist tuleva aasta jaanuaris või veebruaris. Praegu 13 kondiitriga firma võtab peakondiiter Õie Pritsoni sõnul pärast laienemist ilmselt kolm kuni viis uut magusameisterdajat tööle.

Kui tootmine on uues kohas edukalt käima pandud, avab Werner õige pea sealsamas ka poe.

Werner

• Eesti üks vanimaid kohvikuid Werner avati 1895. aastal.

• Kohviku tootevalikusse kuulub praegu 60–70 maiust.

• Kuus valmistab Werner umbes 5 tonni kooke, torte ja trühvleid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles